İçeriğe geç

Tekelinde Olmak Ne Demek Tdk

Kimsenin tekelinde değil ne demek?

Allah’a şükürler olsun ki, biz Müslümanlar cennete dair bu “tekelci” iddiadan kurtulduk. Şüphesiz ki cennet, hiç kimsenin “tekelinde” veya mülkiyetinde değildir. Başka bir deyişle, herkesin istediğini kabul edip istediğini yasaklayabileceği özel bir alan değildir. Aksine, Allah’ın elinde ve mülkündedir.

Tekeline almak ne demek TDK?

Eylem. [1] bir şeye tek başına sahip olmak, onu tekeline almak.

Tekelcilik ne demek TDK?

Tekel veya monopol, tek bir firmanın bir pazarda belirli bir ürünün üreticisi veya dağıtıcısı olarak hareket ettiği durumdur.

Tekelim ne demek?

Tekelim A.Ş., ilkelerine sıkı sıkıya bağlı, bilinçli ilkelerinden taviz vermeyen, bireysel karar ve eylemlerin tutarlı ve eleştirel değerlendirilmesine olanak tanıyan kurumsal bir yapıdır.

Birinin tekelinde olmak ne demek?

“TEKEL” MADDESİ AÇIKLAMASI: Bir şey üzerinde tekel sahibi olmak, onu kendi elinde tutmak, tekel durumunda olmak.

Edebiyat tekeli ne demek?

Edebi tekel; iletişim ve pazarlama gücüyle, PR desteğiyle veya başka desteklerle çok satanlar listelerine girmiş, tanınmış yazarların ve yazarların kitaplarından oluşan bir dünyada okuyucuyu hapseden bir piyasa gerçeğidir.

Tekellerine ne demek?

“Tekel” kelimesinin TDK sözlük anlamı şöyledir: Bir şeye tek başına sahip olmak, onu tekeline almak, patentini almak. Metafor fikir, sanat vb. bir alanda kendi görüşünü baskın kılmak.

Tekel haline gelmek ne demek?

Tek bir satıcının ve çok sayıda alıcının bulunduğu piyasa.

Tekel etmek ne demek?

Tekel veya monopol; Bir pazarda belirli bir ürün veya hizmetin dağıtıcısı veya üreticisi olarak tek bir şirketin bulunmasıdır. Bu, kapitalist ülkelerde kağıt üzerinde yasaklanmış bir durumdur.

👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: İşaret parmağının elin tersiyle sola/sağa işaret etmesi – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Devletin tekelinde ne demek?

Devlet tekeli veya kamu tekeli, bir devlet kurumunun veya şirketinin belirli bir mal veya hizmetin tek sağlayıcısı olduğu ve rekabetin yasa tarafından yasaklandığı bir tür zorlayıcı tekeldir. Devlet tarafından yaratılan bir tekeldir.

Tekelci özellik ne demek?

Az sayıda firma kendi aralarında rekabet eder. Örneğin, firmalar fiyatları düşürerek fiyat üzerinden rekabet edebilir. Fiyat rekabetinden kaçınmak isteyen firmalar, anlaşmalar yaparak kendi aralarında rekabet etmek yerine tek bir tekelci firma olarak faaliyet göstermeyi tercih edebilir. Bu duruma kartel denir.

Tekellik nedir?

Bir malın üretiminin tek bir kuruluşun elinde olduğu duruma tekel denir. Marka, sahibine bu mal veya hizmeti yalnızca kendisi üretme veya sunma hakkını verir.

Tekelci bir anlayış ne demek?

Bir şeyin tek sahibi olan ve bir mal üzerinde tekel hakkına sahip olan kişi.

Tekel ne demek tarih?

TEKEL, Türkiye Cumhuriyeti’ne ait bir tütün, alkol ve tuz şirketiydi. 1925’te yarı devlet (devlet mülkiyetinde/kontrolünde) bir şirket olan Régie tarafından millileştirildi. Yabancı bir ortak ve Osmanlı konsorsiyumu olan Régie, “La Société de la Régie co-interestée des tabacs de l’Empire Ottoman” ifadesinin kısaltmasıydı.

Teyin etmek ne demek TDK?

Ne olduğunu anlamak, göstermek, işaret etmek, karar vermek.

Teğel ne demek TDK?

“Üzüntü ve keder varken dostlar ve akrabalar eğlenmemeli” anlamına gelen bir atasözü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kapalı Escort